Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

Pentru început, alege o stațiune în care vrei să te cazezi

Resort Fundata
Resort Moieciu
Pasul următor: alege o unitate de cazare

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort

Pentru câte persoane vrei să rezervi?

Ai la dispoziție unități de cazare din care să alegi

Alege tipul și numarul de camere dorite!

Înapoi: alege alt resort
Pasul următor: perioada și durata

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort
la , într-un grup de persoane

În ce perioadă să te așteptăm?

Înapoi: alege altă unitate de cazare
Pasul următor: date personale

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort
la , într-un grup de persoane , în perioada
Înapoi: alege altă perioada și durată
Trimite cererea de rezervare

10°
1°  -7°
Marți
0°  -7°
Miercuri
5°  -6°
Joi
8°  -3°
Vineri
6°  -2°
Sâmbătă
8°  -3°
Duminică
10°  -2°
Luni
Rezervă
acum

Evenimente Baza sportivă

Ce nu știai despre sporturile de iarnă pentru copii?

Suntem în plin sezon de schi până în Martie 2018 și probabil te gândești la weekendul perfect în familie - cu peisaje în alb, brazi înzăpeziți și coborâri line pe pârtie. 

Dacă nu vrei să pleci din țară, la 3 ore și jumătate distanță de București ai locul ideal de jocuri și sporturi de iarnă pentru copii - unde să schiați, să vă dați cu săniile și să învățați schi de la oamenii care știu cel mai bine cum se face asta. Citește mai departe sugestiile oferite de Mihai Acostachioaie, 31 ani, instructor de 5 ani la Cheile Grădiștei și antrenor la schi fond și biatlon. Promitem că vor face orice experiență pe pârtie mai antrenantă, mai amuzantă și mai simplă pentru copii.

Știai că la Cheile Grădistei Fundata ai la dispoziție o pârtie foarte bună pentru începători? Este plină cu zăpadă încă din primele zile ale iernii, are instalație de zăpadă artificială, teleschi și se află la doar 2-300 metri de complexul hotelier cu restaurante, puburi și ceainărie!

Cele mai importante lucruri de care să ții cont la schi, unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarnă

De ce merită să vii la Cheile Grădiștei cu copiii?

În primul rând, este o stațiune unde nu găsești foarte mare aglomerație. Apoi, la Fundata e o pârtie foarte bună pentru începători: pârtia e mică și părinții îi văd în permanență pe copii. Mai mult, nu e abruptă și copiii reușesc să o coboare destul de repede. Astfel, prind curaj și nu au frică.

Ca părinte, cum poți să îl obișnuiești pe copil să facă mișcare în aer liber și iarna?

Copiilor le place în mod firesc să alunece pe zăpadă, nu trebuie să faci ceva special pentru asta. Uneori părinții sunt cei care vor cu adevărat ca cei mici să facă sporturi de iarnă pentru copii. Dacă ajung la schi și învață primele lecții, prea puțini renunță - prind gustul și vor face mișcare pe pârtie de fiecare dată când ajung la munte.

La ce vârste este recomandat să te apuci de sporturi de iarnă?

Cei mai mulți preferă schiul, dacă vorbim de sporturi de iarnă pentru copii de 4 ani. Acum e un moment bun să învețe pentru că prinde foarte repede, nu îi este frică, are stabilitate și nu cade.

De câte lecții are nevoie un copil pentru a învăța să schieze?

Nu exista o regulă - depinde mult de motricitatea copilului și cât este el dispus să învețe. Cei care știu să patineze sau să se dea pe role reușesc să coboare singuri în 2-3 ore - deci pot învăța într-un weekend să coboare drept. De regulă, copiii după 7-8 ani pot să stea 2 ore liniștiti pe pârtie, însă cei mici de 4 ani stau maxim o oră, apoi obosesc și nu mai sunt atenți - si e important să fie atenți o oră. Totusi, din punctul nostru de vedere, doar 2 ore nu sunt suficiente: copilul mai are de învățat multe pentru a ajunge să stăpânească foarte bine schiul, să țină cont de viraje și să ajungă să facă derapaje, lucruri pentru care e nevoie de mai multe lecții de schi. Aș zice că pot fi minim 7 ore pentru a învăța ca la carte, dar, repet, nu e o regulă. Am avut recent câteva lecții cu un copil și tatăl lui: a doua zi adultul uitase, dar copilul știa - după 5 ore cobora destul de bine pentru un începător.

De ce este recomandat să apelezi la un instructor de schi pentru copilul tău dacă tu ca părinte știi să schiezi?

Chiar dacă părinții știu să schieze, nu reușesc să îi învețe corect pe copii pentru că nu dețin informațiile pentru începători și nu știu să explice - sau nu au răbdare și îi învață greșit. În baza cursurilor pe care le face, instructorul are o metodă după care explică mișcările, îl învață pe copil pe pași să urce cu teleschiul, să coboare, să facă viraje și apoi îl ajută să consolideze aceste lucruri. De exemplu, eu fac anumite traiectorii pe pârtie care să-i intre copilului în memorie și să îl ajut să știe să abordeze pârtia - când să facă viraje mai lungi sau mai scurte. Mai avem și situația când copiii se alintă atunci când sunt cu părinții - însă dacă e cineva străin sunt mai atenți. De regulă, instructorul are autoritate pe pârtie și o ținută pe schiuri care sunt model pentru copil.

Cum alegi echipamentul pentru cei mici și care sunt cele de încredere?

În orice moment părinții se pot baza sfaturile instructorului atunci când vor să închirieze un echipament adecvat sporturilor de iarnă pentru copii. E mai bine să închirieze o perioadă clăparii și schiurile cât timp copilul crește. E suficient să îi spună celui de la centru de închirieri numărul de la bocanci al copilului și ei vor ști ce echipament să îi dea - nu avem branduri diferite pentru copii, important este ca legăturile să fie livrate în condiții tehnice optime.

Cum alegi un instructor bun pentru copii?

Este bine să ceri referințe sau să te interesezi dacă instructorul are experiență de lucru cu copiii.

Cât costă o zi pe pârtie la Cheile Grădiștei pentru începători?

Tarifele la echipamentele de schi (clăpari, schiuri și bețe) sunt 40 lei/ zi  pentru copii și 50 de lei/ zi pentru adulți. Tariful la teleschi este 25 de lei / cinci urcări - suficient pentru începători în prima oră de schi.

Știai că din echipamentul care îi protejează pe cei mici pe pârtie nu trebuie să lipească ochelarii și casca? Ochelarii se probează împreună cu casca, și îți recomandăm să cumperi ÎNTOTDEAUNA ochelarii de calitate pentru că cei ieftini se aburesc.

Listă scurtă pentru bucurie pură și nasuri înghețate la zăpadă

1. Alege zile cu soare și relativ calde pentru primele ieșiri la zăpadă - niciunui copil nu-i place să stea în frig.

2. Caută o stațiune care e mai puțin aglomerată, cum este și stațiunea Cheile Grădiștei, cu zone de schi într-un peisaj de poveste - și copiii se distrează așa!

3. Faceți pauze de joacă - totul e mai distractiv pentru copii dacă se recreează, cu ciocolată caldă și gustări incluse, desigur.

4. Oferă-i celui mic control asupra situației - și mândria de a fi eroul care își duce singur echipamentul!

5. Luați-i pe prietenii celor mici care fac sporturi de iarnă - copiii tăi vor avea cu cine să se joace și, cel mai important, se vor simți motivați să învețe mai repede.

Tragem linie: dacă mergeti de 2-3 ori pe an la munte, închiriați-vă echipamentul și bucurați-vă de sporturi de iarnă pentru copii mari și mici. Și ca să experimentezi, faceți câteva lecții de schi în familie. Sigur vei avea nevoie de ele peste ani, când copilul tău se va lua la întrecere cu tine.

 

Vrei să-ți iei familia la schi? Fă o rezervare

sporturi-de-iarna-pentru-copii-fundatasporturi-de-iarna-pentru-copii-cu-instructorinstructor-sporturi-de-iarna-pentru-copii

vezi și alte Evenimente

Află primul ce e nou
Trimite
Copyright © 2017 Cheile Grădiștei. Toate drepturile rezervate.